Turku, Kaarina, Masku, Rauma,  ja Salo

Turun Seudun Tanssioppilaitoksen hinnasto, ohjeet ja säännöt, usein kysyttyä

Noudatamme toiminnassamme laatimiamme ohjeita ja sääntöjä. Klikkaa ja tutustu!

Lukuvuosi on jaettu kevät- ja syyslukukauteen. Kummastakin lukukaudesta on oma lukukausimaksunsa.

Lukukausimaksut löydät hinnastosta.

turun seudun tanssioppilaitoksen

Lukukausimaksut 2023-24

Tanssituntien lisäksi oppilaat osallistuvat joulu -ja kevätnäytöksiin. Näytökset ja niihin liittyväy yhteisharjoitukset ovat hienoa extraa, oppilaille maksutonta opetussuunnitelmaan kuuluvaa toimintaa.

Huom. Ilmoitettu UUSI oppilas voi kokeilla maksutta valitsemaansa tanssilajia yhden kerran. 

Raision syyslukukausi on normaalia  lyhyempi, joten myös syyslukukausimaksu on alempi 30 min. /115 €, 45 min. /135 € ja 60 min. / 160 €.

1 x 30 min. 150 

1 x 45 min. 175 

1 x 60 min. 210

1 x 75 min. 220

1 x 90 min. 230

2 x 45 min. 270

2 x 60 min. 325

2 x 75 min. 345

2 x 90 min. 366

3 x vko 427

4 x vko 480

Rajaton 560


 

 

 

 

SmartumPay käy henkilökohtaisena maksuvälineenä.

Lukuvuodessa on kaksi erillistä lukukautta, joilta molemmilta peritään erillinen lukukausimaksu.

Maksulinkit lukukausimaksuista lähetetään sähköpostitse. Ne lähetetään ilmoittautumisen yhteydessä maksajaksi ilmoitetulle.

Maksumuistutus 5€.

Jos maksun suorittaminen viivästyy, eikä sitä muistutuksenkaan jälkeen suoriteta, voidaan oppilaan osallistuminen tunneille evätä. Kausimaksu tulee kuitenkin suorittaa.

Uusi oppilas saa ilmoittautumisen jälkeen veloituksetta kokeilla yhtä tanssituntia siinä ryhmässä/tanssilajissa, johon on ilmoittautunut. Jos oppilas ei yhden kokeilukerran jälkeen aio jatkaa, on siitä ilmoitettava viipymättä ennen seuraavaa tanssituntia. Jos peruutusilmoitusta ei tule, oletetaan harrastuksen jatkuvan ja kausimaksu tulee maksettavaksi.

Perumis/keskeytysilmoitukset tulee lähettää sähköpostitse: toimisto@tanssioppilaitos.com.

Oppilaspaikan peruminen/osallistumisen keskeyttäminen on mahdollista kesken lukukautta, tällöin pidetyistä tanssitunneista laskutetaan kertamaksun mukaan siten, että yhden tanssikerran arvo on 20€.  Kertamaksu peritään, vaikka oppilas ei olisi osallistunut tunnille.

Oppilaspaikan voi varmimmin perua kustannuksitta ennen syyskauden alkua 12.8.mennessä tai ennen kevätkauden alkua 5.1. mennessä.

Huomio. Oppilaan ilmoittautuminen on voimassa koko lukuvuoden. Oppilasta ei siis tarvitse ilmoittaa uudelleen jatkamaan kevätlukukautta syyskauden jälkeen.

Tanssioppilaitos pidättää oikeudet hintojen ja sääntöjen muutoksiin.

Tutustu ohjeisiin ja sääntöihin

Yleiset ohjeet kaikille tunneille

 • saavu tunnille ajoissa
 • voit ottaa tunnille juomapullon, jossa on vettä
 • voit tuoda arvotavarasi tanssisaliin niille osoitettuun paikkaan
 • suljethan tai laitat matkapuhelimen äänettömälle, tunnilla ei todennäköisesti tarvita puhelinta
 • ei purkkaa
 • ei isoja koruja eikä kelloja tanssitunnille 
 • ei turhia arvotavaroita mukaan, ne ovat omalla vastuullasi
 • kiinnitä pitkät hiukset napakasti kiinni
 • huolehdithan käsihygieniasta ohjeiden mukaan
 • ethän tule sairaana tanssitunnille
 • ilmoita poissaolosta omalle opettajallesi tekstiviestillä
 • nimikoi omat tanssivarusteesi, varsinkin tossut
 • noudata ja kuuntele opettajien antamia ohjeita
 • kiusaaminen on ehdoton ei
 • olethan ystävällinen, avulias ja puhut ilman kirosanoja
 • huolehdi pukuhuoneen ja yhteisten tilojen siisteydestä ja noudata kaikkia ohjeita
 • ei meluta ennen eikä jälkeen tunnin
 • kerro opettajallesi heti, jos huomaat jotain epäilyttävää
 • pidä hyvä huoli esiintymisasustasi
 • lue tiedotteet aina huolellisesti, niin sähköiset kuin paperisetkin

Tanssitunnille pukeutuminen

Pukeudu tanssitunnille aina mukaviin liikuntavaatteisiin. Alkutunnilla voi olla vielä jokin lämmittävä paita, säärystimet tms. Lämmittelyn jälkeen nämä kuitenkin otetaan pois. Tanssiasun olisi hyvä olla melko vartalonmyötäinen ja selkeä, jotta opettajasi näkee hyvin liikkeesi ja pystyy antamaan oikeita korjauksia ja tietenkin myös kehuja. Tanssitunnilla sinua pukevat hyvin iloinen hymy ja punaiset posket.

Hiukset kiinnitetään siististi kiinni. Isot korut kannattaa jättää jo kotiin. Tossut kannattaa nimikoida.

Lajikohtaiset pukeutumisohjeet

Lastentanssi

 • joustava asu tai balettipuku, lasten ryhmissä ei ole ryhmäpukusääntöä – jokainen omalla tyylillään. Tanssiasun tulee kuitenkin olla turvallinen, ei liian liehuva tai monimutkainen
 • paljaat jalat ovat lapsille turvallisimmat
 • pitkät hiukset pidetään siististi kiinni

Baletti

 • ryhmäpuku, joka hankitaan yhteistilauksena lukuvuoden alussa
 • valkoiset tai puuterin väriset balettisukkahousut ja vaaleat balettitossut.
 • hiukset kiinnitetään siististi esim. nutturalle
 • aikuisbalettitunnilla vapaampi pukeutuminen, ryhmäpukua ei hankita

Jazztanssi ja nykytanssi

 • trikoot/jazzhousut (mustat housut ovat aina tyylikkäät ja monikäyttöiset)
 • puku/tiukka paita
 • paljaat jalat/sukat/jazztossut

Break-/akrodance

 • vaaleapohjaiset lenkkarit, akrodancessa paljaat jalat ja/tai sukat
 • rennot liikuntavaatteet

tutustuthan sääntöihin

Turun Seudun Tanssioppilaitoksen säännöt

Oppilas ilmoittautuu/ ilmoitetaan kirjallisesti sähköisellä ilmoittautumislomakkeella. Oppilaat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Alle 18-vuotiaan oppilaan ilmoittautumisessa tulee olla huoltajan vahvistus ja maksajatiedot.

Oppilas voi osallistua tunneille sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on asianmukaisesti tehty.

Oppilaan ilmoittautuminen on voimassa koko lukuvuoden, sekä syys- että kevätkauden. Ilmoittautuessa oppilas/huoltaja sitoutuu maksamaan kummankin lukukauden lukukausimaksut. Lukuvuosi koostuu kahdesta lukukaudesta.

Kesken lukukautta keskeyttävien oppilaiden lukukausimaksuja ei palauteta. Kun UUSI oppilas yhden maksuttoman kokeilukerran jälkeen osallistuu seuraavalle opetuskerralle, katsotaan lukuvuosi oppilaan kohdalta aloitetuksi ja koko kausimaksu tulee maksettavaksi.

Ilmoittautuneen oppilaan on mahdollista peruuttaa ilmoittautumisensa/keskeyttää osallistumisensa kustannuksitta ennen lukukausien alkua. Muutoksia valittuihin tunteihin on paras tehdä ennen lukukausien alkua.

Kauden alussa uuden oppilaan on mahdollista perua ilmoittautumisensa yhden maksuttoman kokeilukerran jälkeen. Jos ilmoitusta peruutuksesta ei viipymättä tehdä, oletetaan harrastuksen jatkuvan, ja lukukausimaksu tulee maksettavaksi.

Osallistumisen peruminen/keskeyttäminen on mahdollista myös lukukauden aikana. Tällöin käydyt ja/tai käymättömät tanssikerrat laskutetaan kertamaksuina 20€/kerta, riippumatta siitä onko oppilas osallistunut opetuskerroille vai ei. 

Kesken lukuvuotta uutena oppilaana aloittavan oppilaan lukukausimaksuun annetaan alennus sen jälkeen, kun lukukautta on käyty yli puolet. 

Ilmoittautumisen peruminen/keskeyttämisilmoitus tulee tehdä kirjallisesti; sähköpostitse toimisto@tanssioppilaitos.com tai kirjeitse Turun Seudun Tanssioppilaitos, Artturinkatu 2, 20200 Turku. Perumisilmoitus on vapaamuotoinen

Lukukausimaksut lähetetään maksulinkkinä ilmoittautumisen yhteydessä huoltajan/maksajan sähköpostiin.

Lukukausimaksut maksetaan yhdessä erässä.

Tanssioppilaitoksessa ei myönnetä sisar, -perhe, -seniori tai opiskelija-alennuksia.

Nykyisille oppilaille tarvittavat todistukset ovat ilmaisia. Entisille oppilaille todistus maksaa 15€.

Poikkeuksellisen maksujärjestelyn sopimiseksi oppilaan/huoltajan tulee ottaa yhteyttä hyvissä ajoin ennen maksulinkkien lähettämistä. Maksujärjestelyistä sopimisessa ole yhteydessä apulaisrehtori marjo.tuominen@tanssioppilaitos.com

Maksumuistutuslisä on 5€/kerta.

Lukukausimaksut tulee maksaa ajallaan. Oppilas ei voi osallistua tunneille, eikä jatkaa opintojaan seuraavalla lukukaudella, ennen kuin viivästyneet maksut on kokonaisuudessaan suoritettu tai maksusuunnitelmasta on erikseen sovittu.

Sairaus ym. poissaoloista pyydämme ilmoittamaan oman tanssinopettajan puhelinnumeroon tekstiviestillä. Opettajat eivät pääsääntöisesti vastaa näihin viesteihin. 

Satunnaisia poissaoloja ei hyvitetä rahassa. 

Pitkistä, vähintään kuukauden mittaisista sairauspoissaoloista hyvitämme lääkärintodistusta vastaan. Lääkärintodistus tulee toimittaa sähköisesti toimistoon. 

Aikuisoppilailla on mahdollisuus korvata käymättä jääneitä tanssitunteja muilla aikuisten saman tanssilajin rinnakkaisilla tunneilla. Korvauksesta tulee kertoa tunnin opettajalle ennen tunnin alkua. Korvaustunnit pitää suorittaa sen lukukauden aikana, jolloin korvattava tanssikerta on ollut.

Lastentanssitunteja eikä nuorten tunteja voi korvata käymällä muilla saman ikäryhmän tunneilla.

Lukuvuodella 2023-24 Syyslukukausi sisältää 16 opetusviikkoa. Kevätlukukausi sisältää 18 opetusviikkoa. Joulunäytöstä ja kevätnäytöstä ei lasketa opetusviikkoihin.

Oppituntiin sisältyy läsnäolojen tarkastus ja normaali oppilasryhmien vaihtuminen salissa.

Lomapäivät ilmoitetaan erikseen.

Opettaja on vastuussa oppilaista tanssisalissa tanssitunnin aikana. Opettaja ei ole vastuussa oppilaista tanssisalin ulkopuolella.

Suosittelemme oppilaille omaa vapaa-ajanvakuutusta. Oppilaita ei ole vakuutettu Tanssioppilaitoksen puolesta.

Tanssioppilaitoksen peruuttamat tanssitunnit pidetään mahdollisuuksien mukaan erikseen ilmoitettuna aikana tai jollain muulla erikseen ilmoitettavalla tavalla. Tällaisia voivat olla yhdistetyt tunnit, etäopetus, livestream, tanssitehtävä tms. 

Tanssioppilaitos ei vastaa turhasta tunnille tulosta,  mikäli paikkansa pitäviä yhteyspuhelinnumeroita ei ole ilmoitettu. 

Tanssioppilaitos ei vastaa käytäville tai pukuhuoneisiin jätetyistä tavaroista. Oppilaalla on oikeus tuoda arvotavaransa mukaan tanssisaliin, niille erikseen osoitetulle paikalle.

Tanssioppilaitos pidättää oikeuden tunti-, opettaja- ja paikkamuutoksiin sekä opetussuunnitelman puitteissa opetuksen sisällön muutoksiin. Tilanteen niin vaatiessa opetus voidaan toteuttaa etäopetuksena, linkkien välityksellä tai muulla sopivalla tavalla.

Tanssioppilaitoksella on oikeus muuttaa lukujärjestystä tai tunnin opettajaa lukuvuoden aikana.

Oppilaan/huoltajan tulee pitää yhteystietonsa ajan tasalla. Matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite ovat tärkeitä viestien ja yhteydenpidon kanavia. Emme lähetä muita kuin tärkeitä viestejä. 

Opettajia tavoittaa parhaiten arkisin klo 12-14 välillä. Opettajien yhteystiedot löydät kotisivuilta

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Hienoa, tutustu kotisivuilla lukujärjestykseen. Tarvittaessa ole yhteydessä opettajiin, jotka neuvovat oikean tunnin löytymisessä. Puhelimitse neuvominen on nopeampaa, koska tuolloin voimme tarkemmin kysellä toiveitasi ja saamme sinusta enemmän tietoa. Jos kysyt sähköpostitse neuvoa, muista kertoa minkä toimipisteen tunneista olet kiinnostunut ja kerro myös ikä, toiveet ja mahdollinen liikunta tai tanssitaustasi.

No ei, lastentanssissa käydään pääsääntöisesti vain kerran viikossa. Ilmoittaudu sille tunnille mikä aikatauluihisi sopii parhaiten. Lasta ei myöskään saa ilmoittaa monille rinnakkaisille lastentanssitunneille varmuuden vuoksi, paikkoja ei saa varata näin turhaan.

Kun olet jo ilmoittautunut, ja haluat vaihtaa ryhmää, ole yhteydessä sähköpostitse toimistoon tai kauden jo alettua omaan opettajaasi. Älä ilmoittaudu uudelleen.

Halutessasi valita lisää tunteja niiden lisäksi, joihon olet jo ilmoittautunut, kannattaa sinun olla yhteydessä omaan opettajaasi tai sähköpostitse toimistoon. Sinun ei kannata tehdä uutta erillistä ilmoittautumista.

Ole yhteydessä toimistoon, teemme muutoksen oikeisiin ryhmiin. Älä ilmoittaudu uudelleen.

Kaikki oppilaat pääsevät esiintymään. Poikkeuksena tähän on 3v. ryhmä, joka ei esiinny aloittamisen jälkeisessä ensimmäisessä joulunäytöksessä.  Aikuisryhmien omasta ”Aikuiskarkelosta” sovitaan joka vuosi erikseen.

Tanssioppilaitoksessa oppilasnäytökset ovat yleensä kausien loppupuolella, joulunäytös ja kevätnäytös. Usein aiheena on jokin ihana satu tai kiinnostava tarina tai muu yhtenevä aihe.

Lastentanssi on kokonaisvaltaista tutustumista tanssin maailmaan. Luovat harjoitteet ja mielikuvat houkuttelevat lasta kehontuntemuksen, rytmiikan, motoriikan sekä pienten tanssien opetteluun. Lastentanssitunneilla on menoa ja meininkiä, ja toisaalta opetellaan keskittymistä ja kuuntelemista sekä ryhmässä toimimista. Opetus etenee ikäryhmittäin, jolloin harjoitukset ovat kullekin ikäkaudelle tarkasti suunnattuja. Lastentanssin monipuoliset tuntiharjoitukset antavat mainiot edellytykset jatkaa tanssiharrastusta niin baletin, jazztanssin kuin nykytanssinkin suuntaan. 

Uusi oppilas voi kokeilla tanssituntia yhden kerran maksutta. Ilmoittautuminen pitää kuitenkin tehdä ennen tanssitunnille osallistumista.

Paljon reipasta mieltä mukaan niin lapselle kuin aikuisellekin. Ensimmäiset kerrat uuden harrastuksen parissa ovat jännittäviä kaikille. Tarpeen mukaan kauden alussa opettaja voi kutsua huoltajat hetkeksi saliin, mutta sitten on aika lapsen itsenäisesti jäädä muiden lasten kanssa saliin opettajan kanssa. Suosittelemme, että lasten huoltajat odottavat aulatilassa tanssitunnin ajan.

Lastentanssitunnille pukeudutaan mukaviin liikuntavaatteisiin. Paljaat jalat ovat turvallisimmat. Tärkeintä on, ettei lapsen asu estä turvallista liikkumista eikä vie huomiota liian liehuvine osineen. Hiukset kiinnitetään siististi kiinni.

Break-tunnille vaaleapohjaiset sisäpelilenkkarit. Pohjien pitää siis olla puhtaat. Akroon mukaan sukat. Muuten mukava liikunta-asu.

Hinnaston löydät kotisivuilta. Mitä useampi viikkotunti, sen edullisempaa harrastus on suhteutettuna yksittäisiin tunteihin.

Lukukausimaksusta lähetetään maksulinkki ilmoittautumisen yhteydessä annettuun maksajan/huoltajan sähköpostiin. Joskus maksulinkit menevät roskapostiin tai tarpeettomiin. Kun tiedät odotella maksulinkkiä, olet hyvä, ja tarkista myös roskaposti tai tarpeettomat-kansio.

Syyslukukaudessa on lukuvuonna 2022-23 16 opetusviikkoa, kevätlukukaudessa niitä on 18. Lukukausimaksu on kummassakin kuitenkin sama. Oppilasnäytös tulee näiden kertojen lisäksi.

Lukuvuosi alkaa elokuussa ja kestää seuraavan vuoden toukokuun loppupuolelle. Tarkat päivämäärät varmistuvat vuosittain. Lukuvuosi sisältää kaksi lukukautta, syyslukukauden ja kevätlukukauden.

Kyllä, mitä enemmän on viikkotunteja, sitä edullisempi hinta on oppituntia kohden.

Normaali verkkopankkimaksaminen ja SmartumPay.

Jazztanssi on teknisempää, showjazzissa enemmän esittäviä tanssisarjoja.

Valikot ovat kilpailevia kisaryhmiä. Valikot valitaan pääsykokeilla, joita pidetään tarpeen mukaan. Pääsykokeista ilmoitetaan oppilaille tanssituntien yhteydessä. Valikkoryhmiä voidaan valita myös ilman pääsykoetta. Ryhmät voivat olla vaihtelevan kokoisia, myös sooloja. Niitä voidaan valita kaikista tanssilajeista. Valikkotoiminta on erikseen maksullista.

Kotisivuilta löydät opettajien yhteystiedot. Opettajiin kannattaa olla yhteydessä arkisin kello 12-14 välillä. Iltaisin opettajat opettavat, eivätkä vastaa puhelimeen. Poissaolo kannattaa ilmoittaa tekstiviestillä. Pääsääntöisesti opettajat eivät vastaa poissaoloviesteihin, niitä voi yhden opetusillan aikana tulla useita.

Tanssiharrastuksen lopettamisesta tulee ilmoittaa kirjallisesti toimistoon, joko sähköpostitse tai kirjeellä. Ilmoitus voi olla vapaamuotoinen.

Kovakärkisten tossujen hankkimisesta päättää ryhmän opettaja. Nilkkojen tulee olla tarpeeksi vahvat. Yleensä kovakärkisten tossujen hankinta on noin 10-vuoden iässä.

Valitettavasti flunssan tai matkan tai muun satunnaisen poissaolon takia ei saa hyvitystä kausimaksusta. Aikuisoppilaana voit mahdollisuuksien mukaan korvata käymättä jääneen tunnin toisella samantasoisella saman lajin tunnilla. Korvaustunti pitää olla saman lukukauden aikana. Ilmoita tunnin alussa opettajalle mitä tuntia olet korvaamassa. Lastentanssitunteja eikä nuorten tunteja voi korvata muiden ryhmien tanssitunneilla. 

Harmillista, saat hyvitystä kausimaksusta tai hyvitettävä summa voidaan siirtää seuraavan kauden kausimaksun osaksi. Sinun tulee toimittaa lääkärintodistus sähköisesti toimistoon.