Monipuolinen valikoima tanssilajeja ja muuta toimintaa

Turun Seudun Tanssioppilaitos antaa tanssitaiteen perusopetusta niin yleisen kuin laajankin oppimäärän puitteissa. Tanssioppilaitoksen oppilaaksi pääsee 3-vuotiaana ja tanssiopintoja voit jatkaa niin vanhaksi kuin haluaa. 

Lastentanssin, eli varhaisiän opintojen jälkeen siirrytään valmistavien ryhmien kautta numeroiduille tanssiluokille nuorisoasteelle ja sitten aikuisryhmiin. Tanssiharrastus on kuitenkin mahdollista aloittaa minkä ikäisenä hyvänsä. Tanssioppilaitoksella on aloittaville oppilaille monissa ikäluokissa omia ryhmiä ja usein onnistuu hyvin myös jo olemassa olevassa ryhmässä aloittaminen. Moni liikuntaharrastus edesauttaa tanssin omaksumista ja moni liikunta -ja tai taideharrastus myös hyötyy tanssista oheislajina. 

Tarjoamme laadukasta tanssinopetusta niin omaksi ilokseen harrastaville kuin tanssia vakavammin harrastaville oppilaille. Monipuoliset tunnit, arvostettu ja kiitelty näytöstoiminta, tanssitapahtumat, kurssit sekä Valikkoryhmät antavat erinomaisen mahdollisuuden tanssijana kehittymiselle.

Tanssilajit

Lastentanssi on kokonaisvaltaista tutustumista tanssin maailmaan. Luovat harjoitteet ja mielikuvat houkuttelevat lasta kehontuntemuksen, rytmiikan, motoriikan sekä pienten tanssien opetteluun. Lastentanssitunneilla on menoa ja meininkiä, ja toisaalta opetellaan keskittymistä ja kuuntelemista sekä ryhmässä toimimista. Opetus etenee ikäryhmittäin, jolloin harjoitukset ovat kullekin ikäkaudelle tarkasti suunnattuja. Lastentanssin monipuoliset tuntiharjoitukset antavat mainiot edellytykset jatkaa tanssiharrastusta niin baletin, jazztanssin kuin nykytanssinkin suuntaan. 

Klassinen baletti on linjakas ja huolellisesti kehoa harjoittava tanssimuoto, jolla on hyvin pitkät perinteet. Baletille tyypillistä on kehon tarkka hallinta, jalkojen aukikierto ja liikkuvuus sekä käsien pehmeys ja kokonaisvaltainen tanssillisuus. Tunteihin sisältyy harjoituksia tangossa ja keskilattialla. Opetus etenee luokka-asteittain ja aikuisilla tasoasteittain. Kärkitossuharjoittelun alkamisesta päättää opettaja. 

Jazztanssi on dynaaminen ja vauhdikas, monirytmisyyttä ja erilaisia rytmimusiikkeja hyödyntävä tanssimuoto. Se pohjautuu perinteeseen, mutta uusiutuu jatkuvasti. Tunneilla harjoitetaan niin tekniikkaa kuin ilmaisuakin. Muun muassa kehon isolaatiotekniikka, koordinaatio, pyörintä, hypyt ja sykkivä rytmi tulevat tunneilla tutuksi. Opetus etenee luokka-asteittain ja aikuisilla tasoasteittain. 

Nykytanssi on kokonaisvaltaista ja ilmaisullista tanssia, joka ottaa jatkuvasti vaikutteita erilaisista tekniikoista ja ympäröivästä maailmasta. Liikettä lähestytään vahvan kehollisuuden kautta hyödyntäen muun muassa lattiatasoa, painovoimaa ja rentoutta sekä improvisaatiota. Nykytanssissa korostuukin luovuus ja kokemuksellisuus. Opetus etenee luokka-asteittain ja aikuisilla tasoasteittain. 

BreakAkrodance pohjautuu katutanssiin ja akrobaattiseen nykytanssiin, joka haastaa kehon uudelle tasolle. Erittäin fyysisillä tunneilla tehdään muun muassa askelluksia, lattiasarjoja, hyppyjä, voltteja, nostoja ja muita temppuja. Tunnit etenevät luokka-asteittain. BreakAkrodancen tunneille valmistaa lasten Breikkileikki, jossa nimensä mukaisesti harjoitellaan leikin ja luovuuden varjolla kehontuntemusta, motoriikkaa, rytmiikkaa ja alkeisakrobatiaa.  

Vietä kanssamme toiveidesi mukaan räätälöidyt tanssisynttärit!

Järjestämme tilauksesta tanssisynttäreitä, joissa tanssin saloihin pääsevät tutustumaan päivänsankarin lisäksi vieraat. Tanssin jälkeen syödään tietenkin herkkuja ja avataan lahjoja. Pakettiimme kuuluu ohjattu tanssiosuus sekä tilojen käyttö. Tarjottavat tuodaan itse.

Tanssisynttäreitä voi viettää Turussa ja Raumalla.

Paketin hinta on 180 € sisältäen 12 osallistujaa, eli sankarin ja 11 vierasta. Jos vieraita halutaan enemmän, on hinta 230€. Maksimi osallistujamäärä on kuitenkin 16 henkilöä. Varaukset tulee tehdä ajoissa, noin yksi kuukausi ennen juhlien ajankohtaa. Suosittelemme juhlapäiväksi lauantaita, jolloin sekä tilat että opettajat ovat parhaiten saatavilla.

Ota yhteyttä ja ideoidaan päivänsankarille ikimuistoiset synttärit tanssin parissa!

Varauksissa palvelee Emmi Vehanen p. 0503385346 emmi.vehanen@tanssioppilaitos.com

VALIKKO-ryhmät

Turun Seudun Tanssioppilaitoksen VALIKKO-ryhmissä harjoitellaan ja luodaan esiintymisnumeroita kilpailuihin ja katselmuksiin. Perustamme ryhmiä tarpeen mukaan eri ikäluokkiin ja tanssilajeihin. Osallistujilla on oltavat hyvät perustekniset taidot.  Valikko-ryhmiin oppilaat valitaan yleensä pääsykokeilla.

VALIKKO-toiminta on erikseen maksullista.