Tanssioppilaitos tunnetaan opettajistaan

Turun Seudun Tanssioppilaitoksen opettajat ovat koulutettuja ja työstään innostuneita huippuammattilaisia. 

Tanssioppilaitoksen opettajat tekevät yhdessä tavoitteellista työtä oppilaiden parhaaksi.  

Olemme ylpeitä opettajistamme emmekä syyttä. Kaikki opettajamme ovat koulutettuja tanssinopettajia ja ammattiinsa sitoutuneita taitavia pedagogeja. Viihdymme hyvin työporukassa ja meillä on hyvä yhteishenki. 

Pedagogeina teemme parhaamme oppilaiden monipuolisen kehityksen ja kasvun eteen. Jokaisella opettajalla on myös omat henkilökohtaiset vahvuutensa ja näkemyksensä opettamisesta. Joku korostaa teknistä osaamista, toinen luovuutta, kolmas tanssillisuutta.

Tanssin ilon lisäksi tavoitteenamme on luoda onnistumisen elämyksiä, antaa haasteita sekä mahdollisuuksia esiintymisiin ja itsensä monipuoliseen kehittämiseen eri tanssilajien avulla. Tunnemme tärkeän vastuumme myös kasvattajina ja asenteiden muokkaajana!

Henkilökunta

Marjo Tuominen, apulaisrehtori

Sirkku on valmistunut Teatterikorkeakoulun tanssitaiteenlaitokselta tanssipedagogiksi ja tanssitaiteen maisteriksi. Rehtoriopinnot hän on suorittanut Jyväskylän yliopiston rehtori-instituutissa.

Sirkun tunneilla jazztanssin tekninen ja taitava osaaminen korostuu ja taiteellista ilmaisua painotetaan. Sirkulla on ammattitaitoa, näkemystä ja kokemusta – hän tietää mitä tekee, ja heittäytyy täysillä jokaiseen tuntiin. Tunnit ovat monipuolisia, mielenkiintoisia ja kokonaisvaltaisia.

Silloin kun Sirkku ei tee töitä, hän matkustaa maailmalla, lukee keittokirjoja ja lyö pitkiä draiveja.

Marjo on Turun Seudun Tanssioppilaitoksen apulaisrehtori ja hänen opetusaineensa ovat klassinen baletti ja lastentanssi. Hän on ollut koulun oppilaana ja saanut siitä opettamisen KIPINÄN jo silloin.

Marjo on valmistunut Helsingin teatterikorkeakoulun tanssitaiteen opettajantäydennyskoulutuksesta 1994. Ennen tätä hän on suorittanut lastentanssiopintoja Kajaanissa 1989.

Marjo on unelmiensa ammatissa. Hän on innostunut, innostava, vaativa, järjestelmällinen ja tekee työtänsä suurella sydämellä aamusta iltaan. Kun Marjo astuu saliin, niin pieni ja pippurinen kasvaa pituutta 10cm. Hyvä ryhti, oikea asenne, vaativat tanssisarjat innostavat oppilaita vuodesta toiseen!

Viivi Hietanen on turkulainen tanssin ammattilainen. Viivi on tähän mennessä tanssinut 24 vuotta, joista seitsemän vuotta ammattiin kahdessa koulussa. Hietanen on valmistunut tanssijaksi Turun konservatoriosta vuonna 2005 ja tanssinopettajaksi Turun Taideakatemiasta(AMK) vuonna 2009. Hän on toiminut erilaisissa tehtävissä tanssin saralla, muun muassa tanssijana Turun Kaupungintetatterissa ja Turun Kesäteatterissa, puolustusvoimien Frank Sinatra-kiertueella ja Läntisen tanssin aluekeskuksen tanssivana korttina. Opetustyötä Viivi on tehnyt kouluajoista lähtien ja hän on työskennellyt monissa tanssikouluissa ja voimisteluseuroissa.

Viivi opettaa jazztanssia, nykytanssia ja lastentanssia. Tanssin opetuksessa Viiville on tärkeää luoda turvallinen ja iloinen oppimisympäristö ja tunneilla on tekemisen meininki. Viivi on työlleen omistautunut, iloinen ja huumorintajuinen ope. Hän on myös jämäkkä ja tanssiteknistä taitoa vaaliva opettaja. Vapaalla Viivi ulkoilee koiransa kanssa ja viettää aikaa perheensä parissa. 

Emmillä on laajalti kokemusta tanssin moninaiselta kentältä eri-ikäisten ja tasoisten tanssinharrastajien sekä tekijöiden parissa. Tanssinopettajaksi Emmi valmistui Turun Taideakatemiasta (AMK) vuonna 2013.  

Opettajana Emmi on kiinnostunut oppijalähtöisistä menetelmistä sekä tanssin eheyttävästä vaikutuksesta unohtamatta ilmauksellisuutta, tanssillisuutta ja harjoittelun tavoitteellisuutta. Emmi pyrkii luomaan tunneille rennon keskustelevan ilmapiirin, jossa jokainen oppilas tulee huomioiduksi omana itsenään.  

Opetustyön lisäksi Emmi on kartuttanut työkokemusta tanssijana sekä koreografina. Hän on jyväskyläläislähtöisen Nollapiste-kollektiivin perustajajäsen ja tanssinut useissa kollektiivin teoksissa. 

Vapaa-aikaa Emmi viettää perheensä kanssa tai esimerkiksi viettäen pitkiä lounastuokioita ystäviensä seurassa.

Teija on toiminut Tanssioppilaitoksen klassisen baletin ja lastentanssin opettajana vuodesta 2011. Lisäksi hän toimii baletin tuntiopettajana Turun AMK:n Taideakatemiassa opettaen tulevia tanssinopettajia. Teija on itsekin valmistunut Turun AMK:sta ja tanssipedagogiikan ylemmän korkeakoulututkinnon hän on suorittanut Savonian AMK:ssa.  

Teija opettaa balettia sydämellä. Hän arvostaa puhdasta tekniikkaa, mutta ennen kaikkea hän haluaa jakaa oppilaidensa kanssa sen baletin taian, johon itse on ihastunut. Teija on opettajana positiivinen ja pitkäjänteinen, mutta tarpeen tullen hän osaa olla myös vaativa. Teija pyrkii tarjoamaan oppilailleen sopivia haasteita, joiden kautta jokainen voi kokea onnistumisia. Tärkeää on, että oppilailla on turvallinen oppimisympäristö ja että kaikki kokevat tulleensa huomatuksi sekä arvostetuksi omana itsenään. 

Tanssinopettajana Rauman toimipisteessä vuodesta 1995 alkaen, opetuslajeina jazztanssi ja lastentanssi. Sitä ennen Tanssikoulu Liisa Nojosella Porissa. Tanssiopintoja monipuolisesti Suomessa ja ulkomailla. Lto -tutkinto Rauman Okl, musiikkiliikunnan ja -terapian opinnot Sibelius-Akatemia.

Maijasta on mukavaa opettaa eri-ikäisiä oppilaita, nähdä heidän kehittyvän ja innostuvan vuodesta toiseen.

Hänestä on mielenkiintoista seurata muitakin taidelajeja ja myös terveyteen liittyvät asiat kiinnostavat.

Miira on työskennellyt Tanssioppilaitoksen nykytanssiopettajana vuodesta 1998 lähtien. Lisäksi Miira opettaa Turun klassillisen lukion ilmaisutaidon linjan tanssitunteja, jotka toteutetaan yhteistyössä Tanssioppilaitoksen kanssa.

Miira on valmistunut filosofian maisteriksi Turun yliopiston kulttuurien tutkimuksen laitokselta ja tanssinopettajaksi Turun taiteen ja viestinnän oppilaitoksesta (nyk. Turun taideakatemia). Opetustyön lisäksi Miira työskentelee Tanssioppilaitoksen toimistossa ja hoitaa erityisesti taiteen perusopetukseen liittyviä kirjoitustöitä, oppilasrekisteriä ja todistuksia sekä ohjaa laajan perusopetuksen lopputöitä.

Miiraa houkuttelee nykytanssi sen kaikissa muodoissaan: vaihtelevana ja monipuolisena, sekä kehoa että mieltä rikastuttavana tapana liikkua. Tärkeää on kokonaisvaltainen liikkuminen, jossa koko keho tuntee ja reagoi. Miira kokee sekä nykytanssin tekniikkaopetuksen että erilaiset keholähtöiset kokeilut ja improvisaatiotehtävät yhtä lailla arvokkaina ja mielekkäinä. Lisäksi Miira pitää koreografisesta työskentelystä ja onkin luonut monia muistoissa säilyviä koreografioita, kuten ”Welcome to Finland” ,”Silta”, ”Kurjat”, ”Ikuisuus” ja ”Ei kukaan. Kaikki.”

Vapaa-ajallaan Miira on perheensä ja ystäviensä kanssa, lukee kirjoja, katsoo leffoja, käy kuuntelemassa livemusaa ja katsomassa esityksiä. Vanha omakotitalo vaatii myös jatkuvaa huoltoa ja remontoimista. Lisäksi matkustaminen ja matkojen suunnittelu ovat toistuvasti mielessä. 

Anki on valmistunut Turun Taideakatemiasta tanssinopettajaksi vuonna 2005. Opiskelujen ohella Anki toimi tanssijana ja koreografina tanssiryhmässä, Mustat Kobrat. Aktiivisesti valmistumisen jälkeen opettanut Anki on pitänyt lukuisia kursseja jazz- ja showtanssissa ja opettanut tulevia tanssijoita Turun konservatoriossa useaan otteseen.  Ankin koreografioita on valittu moniin eri tanssikatselmuksiin ja kilpailuihin.Tällä hetkellä hän toimii yhtenä vastuuopettajana tanssioppilaitoksen kisaryhmissä. 

Jazztanssin opettajana Anki on monipuolinen. Hän kunnioittaa lajin perinteikkyyttä mutta tuo tunneille myös ripauksen nykypäivän suuntauksia sekä showmaista pilkettä.

Jeremi valmistui tanssinopettajaksi Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta kesällä 2017, ja on siitä lähtien työskennellyt täysipäiväisenä tanssinopettajana Turun seudun Tanssioppilaitoksella.  Turun ja  Salon  toimipisteillä hän opettaa jazz -ja nykytanssia sekä breaktanssia ja akrobatiaa lapsille ja nuorille. 

Lajitausta Jeremillä koostuu tanssin puolella pääasiassa nyky- ja jazztanssista, mutta myös urbaaneja katutansseja, kuten House- ja breaktanssin tekniikkaa löytyy takataskusta. Muita elementtejä hän yhdistelee sirkuksesta, capoeirasta ja näyttämökamppailusta. 

Jeremi on luova liikkuja, ja arvostaa kokonaisvaltaista liikettä niin yläilmoissa kuin lähellä lattiaa. Näyttävyys on tärkeää, mutta vielä tärkeämpää on miten isot liikkeet  ja temput sulautetaan tanssin virtaukseen ja kokonaisuuteen.  

Sari on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta 2015. Opiskelijavaihdossa Sari oli Tukholmassa Dans och Cirkushögskolanissa, jossa pääaineena hänellä oli jazztanssi.  

Sari on kotoisin Raumalta, josta hän sai kipinän tanssiin aloittaessaan 4-vuotiaana satubaletissa Turun seudun tanssioppilaitoksessa.  

Opettaessaan Sari pyrkii välittämään tanssista nauttimista ja esiintymisen iloa unohtamatta perustekniikan tärkeyttä. Lastentanssissa Saria kiehtoo lasten mielikuvitus ja sen hyödyntäminen opetuksessa. Sarin tunneilla liikutaan sekä pitkin askelin syvässä pliéssä että valssataan korkealla yläilmoissa. 

Vapaa-aikaa Sari viettää mieluiten luonnon läheisyydessä sekä hyvästä ruuasta nauttien lähipiirin ja ystävien kanssa. 

Iida Paukamainen Iida on valmistunut tanssinopettajaksi Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta keväällä 2019.  

Oman tanssitaipaleensa Iida on aloittanut ollessaan vasta 1-vuotias ja hän on suorittanut tanssin laajan perusopetuksen oppimäärän Turun Seudun Tanssioppilaitoksella. Iida rakastaa koreografioiden tekemistä, tanssitekniikkaa, tanssillisten sarjojen suunnittelua ja improvisaation rajattomia mahdollisuuksia.   

Opettajana Iida kuunteleva, kannustava, innostava ja aidosti oppilaistaan kiinnostunut. Positiivinen ote ja tekemisen meininki näkyvät vahvasti Iidan tunneilla. Opetan nykytanssia, jazztanssia, balettia ja lastentanssia suurella sydämellä.  

Haluan oppilaideni kehittyvän ja saavan onnistumisen kokemuksia tunneillani. Tavoitteenani on jakaa tanssioppilailleni sitä samaa innostuneisuutta ja kiinnostuneisuutta kuin mitä minulla tanssia kohtaan on.  

Lotta Hämäläinen

p. 040 8388791
lotta.hamalainen@tanssioppilaitos.com

Oulusta Turkuun kotiutunut Aliisa on valmistunut Turun AMK:n Taideakatemiasta tanssinopettajaksi vuonna 2017. Nykytanssi, baletti ja jazz ovat kaikki rakkaita lajeja, joiden parissa hän on työskennellyt Turun alueella opiskeluajoista lähtien. Opettajana Aliisalle ehdottoman tärkeää on huumori, luovuus ja turvallinen kehonkäyttö. Oppilaiden ideat ja oivallukset ovat Aliisalle loputon innostumisen lähde.

Lotta valmistunut tanssijaksi Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksesta ja tanssinopettajaksi Oulun ammattikorkeakoulusta. Hän on työskennellyt tanssijana mm. kansallisbaletissa, kansallisoopperassa sekä teattererissa. Tanssinopettajana Lotta toimi opettajaopintojensa jälkeen Lappeenrannassa opettaen balettia ja karakteritansseja. 

Turkuun Lotta muutti Turkuun jatko-opiskelemaan Turun ammattikorkeakoulussa sekä jatkamaan työtään tanssinopettajana

Klassinen baletti on Lotalle läheisin lanssilaji ja myös karakteritanssit ovat Lotan alaa.  Opettajana Lotta ottaa huomioon erityisesti oppilaiden erilaiset kehitysvaiheet  ja keholliset  mahdollisuudet.  Hän pyrkii opettaessaan jakamaan tietotaidon sekä klassisen baletin perinteitä kunnioittaen että nykyaikaisen ymmärryksen tanssin taitojen oppimisessa.