Turun Seudun Tanssioppilaitos

Turun Seudun Tanssioppilaitos on toimintansa aikana vakiinnuttanut paikkansa monipuolisena ja arvostettuna toimijana, innostavana ja tavoitteellisena tanssikouluna sekä merkittävänä tanssikasvattajana.

Vuonna 2025 Tanssioppilaitos täyttää 50 vuotta!

Tanssioppilaitoksen kasvatteja toimii ammattikentällä Suomessa ja ulkomailla; tanssijoina, opettajina ja koreografeina. 

Tanssioppilaitos tunnetaan monipuolisuudestaan, osaavista ja koulutetuista opettajistaan, hyvistä oppimistuloksista, mukavasta ja kannustavasta oppimisympäristöstä, toimivasta organisaatiosta sekä erityisen upeista kaudet päättävistä tanssinäytöksistä. 

Tanssioppilaitoksessa opetus etenee tavoitteellisesti tasolta toiselle. Opetuksessa noudatetaan hyväksyttyjä tanssitaiteen perusopetussuunnitelmia niin yleisen kuin laajan oppimäärän tasoilla.

Tanssioppilaitoksessa tanssia voi harrastaa omaksi ilokseen ja hyödykseen, mutta myös haasteellisesti ja tavoitteellisesti kohti ammattiopintoja. Nuorimmat oppilaat ovat 3-vuotiaita ja vanhimmat eläkeikäisiä!

Pääasialliset opetusaineet ovat lastentanssi, klassinen baletti, jazztanssi, showjazz, nykytanssi sekä akro/breakdance. Ryhmiä on kaikenikäisille – lapsille, nuorille ja aikuisille. Tasoja on alkeista pitkälle edistyneisiin.

DSC_1536

Taiteen perusopetus

Turun Seudun Tanssioppilaitoksessa noudatetaan Opetushallituksen hyväksymää tanssitaiteen yleistä ja laajaa opetussuunnitelmaa.

Varhaisiän opintojen jälkeen noin, 7-vuotiaana siirrytään lajikohtaisesti valmistaville ja numeroiduille tanssiluokille.

Yleiseen oppimäärään sisältyy 500 opetustuntia, joista 300 tuntia koostuu ns. yhteisistä opinnoista ja 200 opetustuntia teemaopinnoista.

Opintoja voi valita baletista, jazzista ja nykytanssista, break/akrodancesta sekä showjazzista. 

Laajaan opetussuunnitelmaan sisältyy 1300 opetustuntia, joista 800 koostuu perusopinnoista ja 500 tuntia syventävistä opinnoista. Laajaa oppimäärää suorittavien tulee harrastaa vähintään  kahta tanssilajia. 

Opintojen loppuvaiheessa tulee tehtäväksi myös koreografinen ja kirjallisen osuuden sisältävä lopputyö

 Tanssioppilaitoksessa kaikki oppilaat saavat ammattitaitoista ja laadukasta sekä tavoitteellista tanssinopetusta riippumatta viikkotuntien määrästä tai suoritettavasta oppimäärästä.

DSC_5892 (1)